Антисемиты как объект научных исследований

Мнения, новости, комментарии
dimp
Уже с Приветом
Posts: 4936
Joined: 22 Nov 2005 20:32
Location: Maryland

Post by dimp »

_veles_ wrote:
Muslim social scientists and researchers have spent a great deal of time trying to determine the number of Muslims in the United States. Most accept the estimate of from 5 million to 8 million.

Честно говоря, я доверяю census.gov чут больше, чем анонимным "Muslim social scientists and researchers"
Согласно Self-Described Religious Identification of Adult Population в 2001 г. в США было:
Jewish 1.4%
Muslim 0.6%
Правда, это статика. Если сравнивать динамику, то за десять лет прирост Jewish составил -9.8% (там знак минус), а прирост мусульман +109.5%.
Так что, если динамика сохранится то лет через 10 будем и халал пищу кушать со специальными значками :mrgreen: (а чуть позже может и значков не понадобится - не халал пищи просто не будет :lol: )
User avatar
_veles_
Уже с Приветом
Posts: 788
Joined: 28 Dec 2004 15:48

Post by _veles_ »

dimp wrote:Честно говоря, я доверяю census.gov чут больше, чем анонимным
2001 г. в США было:
Jewish 1.4%
Muslim 0.6%

https://www.cia.gov/cia/publications/fa ... os/us.html
Protestant 52%, Roman Catholic 24%, Mormon 2%, Jewish 1%, Muslim 1%, other 10%, none 10%

А невидимая рука все так и не работает...
vaduz
Уже с Приветом
Posts: 27652
Joined: 15 Jul 2002 17:05
Location: MD

Post by vaduz »

_veles_ wrote:А невидимая рука все так и не работает...


Блаженны неведающие...
Работа кипит. Ознакомьтесь:
http://www.petitiononline.com/Halal/petition.html
http://www.eat-halal.com/
http://www.alhaloub.org/alhaloub1.html
http://www.soundvision.com/Info/halalhe ... ntries.asp

HALAL CERTIFICATION IS BIG BUSINESS

Habib Ghanim is the director of Halal certification for the American Muslim Foundation. He is also president and chief executive officer of the U.S.A. Halal Chamber of Commerce Inc.

Ghanim says $2 to $3 million dollars (U.S.) is made off of Halal certification yearly. This figure includes certification done for both the domestic market and the international market.
User avatar
Polar Cossack
Уже с Приветом
Posts: 56371
Joined: 22 Nov 2002 02:05
Location: С-Пб, NH

Post by Polar Cossack »

Килькин wrote:Но если хотите, могу дать наводку, где ваши ракеты с большим удовольствием возьмут :food:
Спасибо, я слышал, что их туда уже отослали. :?
"Я хотел бы устроиться в вашу мусарню… Я хочу ходить с волыной и шмалять в людей." "Триод и Диод"
dimp
Уже с Приветом
Posts: 4936
Joined: 22 Nov 2005 20:32
Location: Maryland

Post by dimp »

_veles_ wrote:
dimp wrote:Честно говоря, я доверяю census.gov чут больше, чем анонимным
2001 г. в США было:
Jewish 1.4%
Muslim 0.6%

https://www.cia.gov/cia/publications/fa ... os/us.html
Protestant 52%, Roman Catholic 24%, Mormon 2%, Jewish 1%, Muslim 1%, other 10%, none 10%

А невидимая рука все так и не работает...

Ну это они просто округлили данные выше до целых процентов. Реально же иудеев пока более чем в два раза больше чем мусульман. А десять лет назад было в 5 раз больше.
User avatar
duration
Уже с Приветом
Posts: 1683
Joined: 12 Jun 2004 02:43

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by duration »

dimp wrote:
Килькин wrote: Повторю тезис нашей стороны :) Себестоимость товара от етого возрасла. Не возражаете?
Кто оплачаивает разницу?


Кстати, возражаю. Возрасла не себестоимость, а фиксированные расходы. Надеюсь, разницу объяснять не нужно? Вернее, конечно себестоимость тоже могла возрости (например, если пришлось использовать более дорогие ингридиенты), но не обязательно.
Оплачивает это производитель (кто ж за него будет раввинам гостиницы с кошерной пищей оплачивать :lol: ) А вот возмещает он эти расходы за счет увеличения объема продаж , предположим, на 1%. То есть фактически опосредованно это оплачивает тот 1% который не покупал бы без значка, а со значком стал покупать. Если бы добавление этого 1% не оправдывало бы расходы на получение значка, его бы никто не получал
.

Совершенно верно. Плюс многие продукты имеют такой налаженный производственный процесс , что сертификация чистая формальность. Например, на молоке стоит знак кошерности. Вообше молоко не бывает не кошерным, но в Европе 19-го века в молоко зачастую подливали свиное молоко...Появилась проблема....Веруюшие евреи должны быть уверены , что там нет свиного молока. Я думаю, что поверите на слово, что в США такого добавления не делают :лол: Поетому раввину надо лиш сьездить, посмотреть , что все вроде по закону и вперед. Те же продукты, где сертификация действительно не формальность, продаются по ценам от 10 до 50% выше обычных.
"In the sunset of dissolution, everything is illuminated by the aura of nostalgia, even the guillotine."
User avatar
_veles_
Уже с Приветом
Posts: 788
Joined: 28 Dec 2004 15:48

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by _veles_ »

duration wrote:Плюс многие продукты имеют такой налаженный производственный процесс , что сертификация чистая формальность. Например, на молоке стоит знак кошерности. Вообше молоко не бывает не кошерным, но в Европе 19-го века в молоко зачастую подливали

Интересно, а что в Европе добавляли в обычную питьевую воду и почему это привело к сертификации воды в галлонах, например Poland Spring?
User avatar
_veles_
Уже с Приветом
Posts: 788
Joined: 28 Dec 2004 15:48

Post by _veles_ »

vaduz wrote:
Ghanim says $2 to $3 million dollars (U.S.) is made off of Halal certification yearly. This figure includes certification done for both the domestic market and the international market.

А вот евреи делают это бесплатно...
User avatar
duration
Уже с Приветом
Posts: 1683
Joined: 12 Jun 2004 02:43

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by duration »

_veles_ wrote:
duration wrote:Плюс многие продукты имеют такой налаженный производственный процесс , что сертификация чистая формальность. Например, на молоке стоит знак кошерности. Вообше молоко не бывает не кошерным, но в Европе 19-го века в молоко зачастую подливали

Интересно, а что в Европе добавляли в обычную питьевую воду и почему это привело к сертификации воды в галлонах, например Poland Spring?


за всем есть история....если Вы ее не знаете, то ....
"In the sunset of dissolution, everything is illuminated by the aura of nostalgia, even the guillotine."
Christopher
Уже с Приветом
Posts: 1652
Joined: 28 Oct 2004 20:29
Location: USA

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by Christopher »

duration wrote:Совершенно верно. Плюс многие продукты имеют такой налаженный производственный процесс , что сертификация чистая формальность. Например, на молоке стоит знак кошерности. Вообше молоко не бывает не кошерным, но в Европе 19-го века в молоко зачастую подливали свиное молоко...Появилась проблема....Веруюшие евреи должны быть уверены , что там нет свиного молока. Я думаю, что поверите на слово, что в США такого добавления не делают :лол: Поетому раввину надо лиш сьездить, посмотреть , что все вроде по закону и вперед. Те же продукты, где сертификация действительно не формальность, продаются по ценам от 10 до 50% выше обычных.
Свиное молоко? В Европе доят свиней? :look:
User avatar
duration
Уже с Приветом
Posts: 1683
Joined: 12 Jun 2004 02:43

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by duration »

Christopher wrote:
duration wrote:Совершенно верно. Плюс многие продукты имеют такой налаженный производственный процесс , что сертификация чистая формальность. Например, на молоке стоит знак кошерности. Вообше молоко не бывает не кошерным, но в Европе 19-го века в молоко зачастую подливали свиное молоко...Появилась проблема....Веруюшие евреи должны быть уверены , что там нет свиного молока. Я думаю, что поверите на слово, что в США такого добавления не делают :лол: Поетому раввину надо лиш сьездить, посмотреть , что все вроде по закону и вперед. Те же продукты, где сертификация действительно не формальность, продаются по ценам от 10 до 50% выше обычных.
Свиное молоко? В Европе доят свиней? :look:


в 19 веке...
"In the sunset of dissolution, everything is illuminated by the aura of nostalgia, even the guillotine."
dimp
Уже с Приветом
Posts: 4936
Joined: 22 Nov 2005 20:32
Location: Maryland

Post by dimp »

Только специально сходил на кухню для инспекции. На обеих емкостях с молоком из разных магазинов значков не обнаружил (небось свиное подливают, гады :angry: :mrgreen: ). Также не обнаружил значков ни на одном из мясных и рыбных продуктов (ну на свиных биточках я их найти и не ожидал, но на рыбных консервах вполне могли были бы быть, а нету :pain1: ). Зато на всех продуктах, которые практически ну никак не могут быть некошерными (соки, шоколад, кофе, орехи ....) гордо красуются всякие U, K и т.п :mrgreen:
Что в общем-то подтверждает то, о чем я говорил выше.
vovap
Уже с Приветом
Posts: 12014
Joined: 05 Apr 2000 09:01
Location: Philadelphia, PA, USA

Post by vovap »

Килькин wrote:Да, кстати, проведу локальное расследование. Поищу ети штампики у себя на кухне, о результатах сообщу. А то вдруг предмет спора то отсутствует. Перед мужиками неудобно будет :sadcry:

Пришла в голову аналогия с топиком про обрезание. Вдруг кто обнаружит дома что предмет спора отсутствует :lol: :lol: :lol:
VANE
Posts: 3
Joined: 01 Aug 2006 03:20
Location: The Great Beyond

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by VANE »

Privet wrote:
Да какая там сертификация производственного процесса? Раввина приглашают, он с умным видом это производство смотрит. Может, вопросы позадаёт. Вот и всё. Можно шлёпать значок. Чем важнее раввин, тем "круче" сертификация.

Не такое сложное дело, как раздули его в этом топике. Откуда я знаю? От того, кто сертифицировал, вестимо.

Добавлю. К вопросу о том зачем значок нужен. Некоторые ушлые покупатели верят в то, что вместе со значком продукт получает некое дополнительное качество. Поэтому даже "некошерные" покупатели обращают внимание на кошерные продукты. Нам, например, люди весьма далёкие от иудаизма рекомендовали
покупать кошерные сосиськи. :D

Я бы на вашем месте постыдился выставлять ваше невежество на всеобшее обозрение, господин Привет.

The Fundamental Rules

Although the details of kashrut are extensive, the laws all derive from a few fairly simple, straightforward rules:

1. Certain animals may not be eaten at all. This restriction includes the flesh, organs, eggs and milk of the forbidden animals.
2. Of the animals that may be eaten, the birds and mammals must be killed in accordance with Jewish law.
3. All blood must be drained from the meat or broiled out of it before it is eaten.
4. Certain parts of permitted animals may not be eaten.
5. Meat (the flesh of birds and mammals) cannot be eaten with dairy. Fish, eggs, fruits, vegetables and grains can be eaten with either meat or dairy. (According to some views, fish may not be eaten with meat).
6. Utensils that have come into contact with meat may not be used with dairy, and vice versa. Utensils that have come into contact with non-kosher food may not be used with kosher food. This applies only where the contact occurred while the food was hot.
7. Grape products made by non-Jews may not be eaten.

The Details
Animals that may not be eaten

Of the "beasts of the earth" (which basically refers to land mammals with the exception of swarming rodents), you may eat any animal that has cloven hooves and chews its cud. Lev. 11:3; Deut. 14:6. Any land mammal that does not have both of these qualities is forbidden. The Torah specifies that the camel, the rock badger, the hare and the pig are not kosher because each lacks one of these two qualifications. Sheep, cattle, goats and deer are kosher.

Of the things that are in the waters, you may eat anything that has fins and scales. Lev. 11:9; Deut. 14:9. Thus, shellfish such as lobsters, oysters, shrimp, clams and crabs are all forbidden. Fish like tuna, carp, salmon and herring are all permitted.

For birds, the criteria is less clear. The Torah lists forbidden birds (Lev. 11:13-19; Deut. 14:11-18), but does not specify why these particular birds are forbidden. All of the birds on the list are birds of prey or scavengers, thus the rabbis inferred that this was the basis for the distinction. Other birds are permitted, such as chicken, geese, ducks and turkeys.

Of the "winged swarming things" (winged insects), a few are specifically permitted (Lev. 11:22), but the Sages are no longer certain which ones they are, so all have been forbidden.

Rodents, reptiles, amphibians, and insects (except as mentioned above) are all forbidden. Lev. 11:29-30, 42-43.

As mentioned above, any product derived from these forbidden animals, such as their milk, eggs, fat, or organs, also cannot be eaten. Rennet, an enzyme used to harden cheese, is often obtained from non-kosher animals, thus kosher hard cheese can be difficult to find.
Kosher slaughtering

The mammals and birds that may be eaten must be slaughtered in accordance with Jewish law. (Deut. 12:21). We may not eat animals that died of natural causes (Deut. 14:21) or that were killed by other animals. In addition, the animal must have no disease or flaws in the organs at the time of slaughter. These restrictions do not apply to fish; only to the flocks and herds (Num. 11:22).

Ritual slaughter is known as shechitah, and the person who performs the slaughter is called a shochet, both from the Hebrew root Shin-Chet-Tav, meaning to destroy or kill. The method of slaughter is a quick, deep stroke across the throat with a perfectly sharp blade with no nicks or unevenness. This method is painless, causes unconsciousness within two seconds, and is widely recognized as the most humane method of slaughter possible.

Another advantage of shechitah is that ensures rapid, complete draining of the blood, which is also necessary to render the meat kosher.

The shochet is not simply a butcher; he must be a pious man, well-trained in Jewish law, particularly as it relates to kashrut. In smaller, more remote communities, the rabbi and the shochet were often the same person.
Draining of Blood

The Torah prohibits consumption of blood. Lev. 7:26-27; Lev. 17:10-14. This is the only dietary law that has a reason specified in Torah: we do not eat blood because the life of the animal is contained in the blood. This applies only to the blood of birds and mammals, not to fish blood. Thus, it is necessary to remove all blood from the flesh of kosher animals.

The first step in this process occurs at the time of slaughter. As discussed above, shechitah allows for rapid draining of most of the blood.

The remaining blood must be removed, either by broiling or soaking and salting. Liver may only be kashered by the broiling method, because it has so much blood in it and such complex blood vessels. This final process must be completed within 72 hours after slaughter, and before the meat is frozen or ground. Most butchers and all frozen food vendors take care of the soaking and salting for you, but you should always check this when you are buying someplace you are unfamiliar with.

An egg that contains a blood spot may not be eaten. This isn't very common, but I find them once in a while. It is a good idea to break an egg into a container and check it before you put it into a heated pan, because if you put a blood-stained egg into a heated pan, the pan becomes non-kosher.
Forbidden Fats and Nerves

The sciatic nerve and its adjoining blood vessels may not be eaten. The process of removing this nerve is time consuming and not cost-effective, so most American slaughterers simply sell the hind quarters to non-kosher butchers.

A certain kind of fat, known as chelev, which surrounds the vital organs and the liver, may not be eaten. Kosher butchers remove this. Modern scientists have found biochemical differences between this type of fat and the permissible fat around the muscles and under the skin.

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jso ... shrut.html[/quote]

Kosher meat rules barely begin once the animal has been slaughtered properly--the fresh carcass must be salted, soaked, de-veined and otherwise prepared in a specific, almost militaristic order, again dictated by the multitudinously detailed rules of shechitah. Much of this centers around Negative Mitzvot Nos. 183-185, which explicitly prohibit the consumption of the sciatic nerve, any blood, or specific fatty deposits, respectively. The slightest violation of shechitah's exacting specifications make the animal non-kosher. Once the meat has been cleaned and rendered kosher, it is packed and shipped out to your friendly neighborhood supermarket or kosher meat store.

http://www.askmoses.com/article.html?h=554&o=296[/quote]
User avatar
Privet
Администратор
Posts: 17180
Joined: 03 Jan 1999 10:01
Location: Redmond, WA

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by Privet »

VANE wrote:...
Я бы на вашем месте постыдился выставлять ваше невежество на всеобшее обозрение, господин Привет.
...


Что Вы говорите? Вас оскорбило моё ироническое отношение к святому процессу? Не думал, что кто-то воспринимает так серьёзно. Не думал кого-то обидеть.

Интересно, как изложенные Вами правила меняют изложенный мной процесс сертификации того же молока?
Привет.
User avatar
duration
Уже с Приветом
Posts: 1683
Joined: 12 Jun 2004 02:43

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by duration »

Privet wrote:
VANE wrote:...
Я бы на вашем месте постыдился выставлять ваше невежество на всеобшее обозрение, господин Привет.
...


Что Вы говорите? Вас оскорбило моё ироническое отношение к святому процессу? Не думал, что кто-то воспринимает так серьёзно. Не думал кого-то обидеть.

Интересно, как изложенные Вами правила меняют изложенный мной процесс сертификации того же молока?


Привет:

Вы же в Америке и здесь МНОГО религиозных людей.
В принципе Вы правы в том что касается так называемых стаплес - сода, молоко, ёгурт и пр. то есть продукты с хорошо налаженным циклом и без разных предысторий.
Все мясные продукты уже дело очень серьезное.
"In the sunset of dissolution, everything is illuminated by the aura of nostalgia, even the guillotine."
User avatar
Privet
Администратор
Posts: 17180
Joined: 03 Jan 1999 10:01
Location: Redmond, WA

Post by Privet »

Кажется, я это рассказывал уже несколько лет назад.

К моей жене приходит медеджер.

- Где взять кошерную пищу?
- !?
- На интервью пригласили русского. Его надо сводить на обед, а он просит кошерную пищу.
Привет.
User avatar
duration
Уже с Приветом
Posts: 1683
Joined: 12 Jun 2004 02:43

Post by duration »

Privet wrote:Кажется, я это рассказывал уже несколько лет назад.

К моей жене приходит медеджер.

- Где взять кошерную пищу?
- !?
- На интервью пригласили русского. Его надо сводить на обед, а он просит кошерную пищу.


Вас это удивляет ? В месте где я работаю ест кафетерий с ОЧЕНь субсидированныни ценами...Когда в 90х привезли индусов , скоренько отркыли vegetarian stand....кстати многие католики возмушаются почему в пятницу не дают рыбу...но их видимо как "титульную нацию " обидеть не боятся. :gen1: евреи молчат в тряпочку :D
"In the sunset of dissolution, everything is illuminated by the aura of nostalgia, even the guillotine."
blanko27
Уже с Приветом
Posts: 2261
Joined: 17 Jun 2003 04:41
Location: Just like US

Post by blanko27 »

Privet wrote:- На интервью пригласили русского. Его надо сводить на обед, а он просит кошерную пищу.
Потому что все русские в Америке на самом деле евреи. И ты тоже.
Перси Шелли © :hat:
...а мы такой компанией, возьмем, да и припремся к Элис!
User avatar
Нахмурка
Уже с Приветом
Posts: 2067
Joined: 13 Apr 2006 00:09
Location: Wegmans

Post by Нахмурка »

loka wrote:Каким именно евереем?

1. Религиозным евреем
2. Нерелигиозным евреем
3. Евреем по паспорту, но не по галахе
4. Евреем с точки зрения Закона о Возвращении
5. Евреем, которому бьют морду антисемиты

1. Религиозным евреем может оказаться славянин (была какая-то рязанская деревня, полностью переехавшая в Израиль в разгар перестройки - исповедовали иудаизм, но были чистейшими славянами)
2. "Нерелигиозный еврей - кто он?"
3. Кто такая галаха не знаю, но выражаю решительный протест.
4. Опять же, под закон о возвращении попадают и всякие там "осьмушки" и "четвертинки". В Израиле их не любят, считают вторым сортом. Подобная же судьба их ждет и в России.
5.Такие евреи тоже встречаются, но редко. С исчезновением евреев стали исчезать и антисемиты. Теперь антисемиты назваются "антиглобалистами" и не любят Америку.

Господа! Если у вас есть хоть капля еврейской крови, но сами вы не евреи, предлагаю присоединяться к благому делу! Давайте построим "Новую Россию" на берегах Гудзона! Попрошу делать взносы, господа!


http://forum.privet.com/viewtopic.php?t=11059&postdays=0&postorder=asc&&start=25
Нахмурки себе цену знают
vaduz
Уже с Приветом
Posts: 27652
Joined: 15 Jul 2002 17:05
Location: MD

Post by vaduz »

_veles_ wrote:
vaduz wrote:
Ghanim says $2 to $3 million dollars (U.S.) is made off of Halal certification yearly. This figure includes certification done for both the domestic market and the international market.

А вот евреи делают это бесплатно...


Ага, именно эти 2-3 миллиона вывели евреев в топ 100 Форбс. :mrgreen:

Учитывать нужно не соотношение стоимости сертификации к стоимости продукта:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kosher_tax
The cost per item for obtaining kosher certification is estimated by The New York Times as being 6.5 millionths (0.0000065) of a cent per item for a typical product
Kalimera
Новичок
Posts: 26
Joined: 16 Aug 2006 11:35

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by Kalimera »

Ol wrote:http://www.yale.edu/isps/seminars/antisemitism/kaplan.pdf

Для тех кому лень читать эту длинную статью сразу результат - если вы европеец с антиизраильскими взглядами, то с вероятностью 50% вы антисемит.

В статье правда не анализируются причины такой связи, каких людей там больше - прирожденных антисемитов уверенных что и "правильной" политики от Израиля ожидать не приходится или людей разочарованных в Израильской политике и решивших для себя что это наверное что-то с населением не так.


антисемит - любимое слово евреев. оно для них как волшебная палочка когда их разоблачают. одним словом вор громче всех кричит "держи вора"
User avatar
duration
Уже с Приветом
Posts: 1683
Joined: 12 Jun 2004 02:43

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by duration »

Kalimera wrote:
Ol wrote:http://www.yale.edu/isps/seminars/antisemitism/kaplan.pdf

Для тех кому лень читать эту длинную статью сразу результат - если вы европеец с антиизраильскими взглядами, то с вероятностью 50% вы антисемит.

В статье правда не анализируются причины такой связи, каких людей там больше - прирожденных антисемитов уверенных что и "правильной" политики от Израиля ожидать не приходится или людей разочарованных в Израильской политике и решивших для себя что это наверное что-то с населением не так.


антисемит - любимое слово евреев. оно для них как волшебная палочка когда их разоблачают. одним словом вор громче всех кричит "держи вора"


а в чем это евреев то разоблачают - неужели в крови христинаских младенцев ?
"In the sunset of dissolution, everything is illuminated by the aura of nostalgia, even the guillotine."
Golyadkin
Уже с Приветом
Posts: 5424
Joined: 01 Jul 2006 02:26

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by Golyadkin »

duration wrote:
Kalimera wrote:
Ol wrote:http://www.yale.edu/isps/seminars/antisemitism/kaplan.pdf

Для тех кому лень читать эту длинную статью сразу результат - если вы европеец с антиизраильскими взглядами, то с вероятностью 50% вы антисемит.

В статье правда не анализируются причины такой связи, каких людей там больше - прирожденных антисемитов уверенных что и "правильной" политики от Израиля ожидать не приходится или людей разочарованных в Израильской политике и решивших для себя что это наверное что-то с населением не так.


антисемит - любимое слово евреев. оно для них как волшебная палочка когда их разоблачают. одним словом вор громче всех кричит "держи вора"


а в чем это евреев то разоблачают - неужели в крови христинаских младенцев ?


А что, к этому есть основания? Guilty pleasure?
Мужчин от женщин в СССР легко можно было отличить по трусам из весёленького ситчика.
Kalimera
Новичок
Posts: 26
Joined: 16 Aug 2006 11:35

Re: Антисемиты как объект научных исследований

Post by Kalimera »

[...moderated...Privet...-1...]

Return to “Политика”