Гордієвський: російських шпигунів у Києві - сотня
-
- Уже с Приветом
http://www.bbc.co.uk/ukrainian/indepth/ ... vsky.shtml
Олег Гордієвський втік на Захід 1985 року
"Президент Путін - насамперед чекіст і чекістом залишився".
Так в інтерв'ю Бі-Бі-Сі колишній полковник КГБ Олег Гордієвський прокоментував заяву російського президента, що закордонна агентура перешкоджає зближенню України з Росією.
Пан Путін виступив із цією заявою після переговорів з Леонідом Кучмою у Криму. Такі слова російського керівника багатьом нагадали заяви радянського керівництва часів холодної війни.
Колишній полковник КГБ Олег Гордієвський, який 1985-го року утік на Захід і зараз живе у Лондоні, говорить із Бі-Бі-Сі про агентуру, спецслужби і російсько-українські взаємини.
Бі-Бі-Сі: Про що, на вашу думку, свідчать висловлювання пана Путіна, який свого часу сам був агентом КГБ в Німеччині?
О.Гордієвський: Це свідчить про те, що він насамперед чекіст і чекістом залишився, а вже потім - президент. І все більше країна скочується до брежнєвсько-адроповських часів, і жаргон лідерів перетворюється на КГБ-істський, а не жаргон цивілізованих державних діячів.
А КГБ була властива не лише чорна пропаганда, але й відверта брехня. Наприклад вести мову про західну агентуру в Україні. В Києві резидентура КГБ і ГРУ нараховує понад 100 осіб. А американська резидентура в Києві – дві особи і секретарка. Англійська резидентура - 1 людина.
Бі-Бі-Сі: Наскільки впевнено чи поінформовано ви можете говорити про кількість чи спосіб роботи агентів спецслужб в Україні?
О.Гордієвський: Я ж не працівник спецслужб. Я вже пенсіонер. Можу говорити вільно. Я знаю людей, я знаю їхній склад. І я можу з певністю говорити, що ці два маленькі осередки західних спецслужб насправді великої агентурної роботи вести і не можуть. А ось росіяни можуть, які мають сто людей в Києві. І тому справа насправді зовсім інша. Не західна агентура кудись тягне Україну, а російська агентура тягне. Причому російська агентура працює не лише по лінії центральних відомств. Усі обласні і крайові управління ФСБ мають також завдання вербувати агентуру в Україні – тобто якщо впливовий українець приїздить у відрядження чи по родинних справах в Сибір, то до нього приставлятимуть людей ФСБ, щоб завербувати. Щоб той українець сидів у Львові чи Києві чи Дніпропетровську і повідомляв щось цінне Москві.
Бі-Бі-Сі:Відомо про скандали з затриманням агентів російських спецслужб в Литві, Польщі, Чехії, але в Україні такого не було – чому?
О.Гордієвський: Це свідчить про те, що хоча Росія і веде агентурну роботу проти України, у них є домовленість з українською службою безпеки, або протокол про співпрацю, згідно з яким у випадку якогось прямого шпіонажу чи інцидентів, як-то убивства чи фізичного насильства, то ті випадки не будуть публікуватися, а вирішуватися між собою в коридорах тихою сапою, не повідомляючи нічого громадськості. Це питання спеціальних взаємин між російською та українською службами безпеки.
Бі-Бі-Сі:А чи можна взагалі говорити про незалежність українських спецслужб, адже основою для СБУ було відділення радянського КГБ в Україні, керівництво якого зараз працює у Москві?
О.Гордієвський: Це дилема очевидна для будь якого українського керівника президента і уряду, що служба безпеки настільки пов’язана з російським КГБ, що треба дивитися, чиї інтереси вона захищає – російські чи українські. Тому багато років відбувалася чистка служб безпеки від найбільш промосковських працівників. Але все одно зі служби безпеки у Києві відбувається великій витік інформації до Москви. І тому республіки, такі як Литва, Латвія, Естонія, пішли іншим шляхом. Вони розпустили старі служби і створили повністю нові, а тому у них витоку інформації у Москву фактично немає, і у них становище набагато краще. Подібно в Грузії. А служби безпеки України та Казахстану дуже залежать від Москви.
Бі-Бі-Сі: Убивство колишнього чеченського президента Зелімхана Яндарбієва у Катарі виявило новий стиль дій російських спецслужб, або ж повернення до старого. Чи здатні теперішні російські спецслужби провадити операції фізичного знищення за кордоном?
О.Гордієвський: Спецслужби Росії повністю здатні здійснювати убивства за кордоном. Ви знаєте, що вони вбили кращих людей української опозиції - це був Лев Ребет і Степан Бандера. І взагалі КГБ вирізнялося ненавистю до українства.
Але згодом вони брали участь у вбивстві болгарина Георгія Маркова – опозиційного журналіста в Лондоні 78-го року. КГБ також убило афганського президента Хафезулу Аміна 79-го року. Тобто усі засоби в КГБ були і є. Тепер і ГРУ, і ФСБ, і СВР мають свої відділення, що готують убивства за кордоном.
Але для того, щоб убити когось за кордоном потрібне політичне розпорядження, потрібен дозвіл.
І скільки вони не намагалися останні 20 років отримати такий дозвіл - його не було. І ось нарешті прорвало при Путіні, коли є КГБ-істський президент, і міністром оборони також є КГБ-істський полковник Іванов. Вони напевне вирішили, що досить. Хоча раніше - після розвалу Радянського Союзу - здається, пан Примаков заявив, що Москва відмовляється від колишньої практики убивств за кордоном, але тепер за Путіна настав новий режим.
http://www.bbc.co.uk/ukrainian/indepth/ ... vsky.shtml
Олег Гордієвський втік на Захід 1985 року
"Президент Путін - насамперед чекіст і чекістом залишився".
Так в інтерв'ю Бі-Бі-Сі колишній полковник КГБ Олег Гордієвський прокоментував заяву російського президента, що закордонна агентура перешкоджає зближенню України з Росією.
Пан Путін виступив із цією заявою після переговорів з Леонідом Кучмою у Криму. Такі слова російського керівника багатьом нагадали заяви радянського керівництва часів холодної війни.
Колишній полковник КГБ Олег Гордієвський, який 1985-го року утік на Захід і зараз живе у Лондоні, говорить із Бі-Бі-Сі про агентуру, спецслужби і російсько-українські взаємини.
Бі-Бі-Сі: Про що, на вашу думку, свідчать висловлювання пана Путіна, який свого часу сам був агентом КГБ в Німеччині?
О.Гордієвський: Це свідчить про те, що він насамперед чекіст і чекістом залишився, а вже потім - президент. І все більше країна скочується до брежнєвсько-адроповських часів, і жаргон лідерів перетворюється на КГБ-істський, а не жаргон цивілізованих державних діячів.
А КГБ була властива не лише чорна пропаганда, але й відверта брехня. Наприклад вести мову про західну агентуру в Україні. В Києві резидентура КГБ і ГРУ нараховує понад 100 осіб. А американська резидентура в Києві – дві особи і секретарка. Англійська резидентура - 1 людина.
Бі-Бі-Сі: Наскільки впевнено чи поінформовано ви можете говорити про кількість чи спосіб роботи агентів спецслужб в Україні?
О.Гордієвський: Я ж не працівник спецслужб. Я вже пенсіонер. Можу говорити вільно. Я знаю людей, я знаю їхній склад. І я можу з певністю говорити, що ці два маленькі осередки західних спецслужб насправді великої агентурної роботи вести і не можуть. А ось росіяни можуть, які мають сто людей в Києві. І тому справа насправді зовсім інша. Не західна агентура кудись тягне Україну, а російська агентура тягне. Причому російська агентура працює не лише по лінії центральних відомств. Усі обласні і крайові управління ФСБ мають також завдання вербувати агентуру в Україні – тобто якщо впливовий українець приїздить у відрядження чи по родинних справах в Сибір, то до нього приставлятимуть людей ФСБ, щоб завербувати. Щоб той українець сидів у Львові чи Києві чи Дніпропетровську і повідомляв щось цінне Москві.
Бі-Бі-Сі:Відомо про скандали з затриманням агентів російських спецслужб в Литві, Польщі, Чехії, але в Україні такого не було – чому?
О.Гордієвський: Це свідчить про те, що хоча Росія і веде агентурну роботу проти України, у них є домовленість з українською службою безпеки, або протокол про співпрацю, згідно з яким у випадку якогось прямого шпіонажу чи інцидентів, як-то убивства чи фізичного насильства, то ті випадки не будуть публікуватися, а вирішуватися між собою в коридорах тихою сапою, не повідомляючи нічого громадськості. Це питання спеціальних взаємин між російською та українською службами безпеки.
Бі-Бі-Сі:А чи можна взагалі говорити про незалежність українських спецслужб, адже основою для СБУ було відділення радянського КГБ в Україні, керівництво якого зараз працює у Москві?
О.Гордієвський: Це дилема очевидна для будь якого українського керівника президента і уряду, що служба безпеки настільки пов’язана з російським КГБ, що треба дивитися, чиї інтереси вона захищає – російські чи українські. Тому багато років відбувалася чистка служб безпеки від найбільш промосковських працівників. Але все одно зі служби безпеки у Києві відбувається великій витік інформації до Москви. І тому республіки, такі як Литва, Латвія, Естонія, пішли іншим шляхом. Вони розпустили старі служби і створили повністю нові, а тому у них витоку інформації у Москву фактично немає, і у них становище набагато краще. Подібно в Грузії. А служби безпеки України та Казахстану дуже залежать від Москви.
Бі-Бі-Сі: Убивство колишнього чеченського президента Зелімхана Яндарбієва у Катарі виявило новий стиль дій російських спецслужб, або ж повернення до старого. Чи здатні теперішні російські спецслужби провадити операції фізичного знищення за кордоном?
О.Гордієвський: Спецслужби Росії повністю здатні здійснювати убивства за кордоном. Ви знаєте, що вони вбили кращих людей української опозиції - це був Лев Ребет і Степан Бандера. І взагалі КГБ вирізнялося ненавистю до українства.
Але згодом вони брали участь у вбивстві болгарина Георгія Маркова – опозиційного журналіста в Лондоні 78-го року. КГБ також убило афганського президента Хафезулу Аміна 79-го року. Тобто усі засоби в КГБ були і є. Тепер і ГРУ, і ФСБ, і СВР мають свої відділення, що готують убивства за кордоном.
Але для того, щоб убити когось за кордоном потрібне політичне розпорядження, потрібен дозвіл.
І скільки вони не намагалися останні 20 років отримати такий дозвіл - його не було. І ось нарешті прорвало при Путіні, коли є КГБ-істський президент, і міністром оборони також є КГБ-істський полковник Іванов. Вони напевне вирішили, що досить. Хоча раніше - після розвалу Радянського Союзу - здається, пан Примаков заявив, що Москва відмовляється від колишньої практики убивств за кордоном, але тепер за Путіна настав новий режим.
Из двух зол выбирают потолще (c) RN
-
- Уже с Приветом
-
- Уже с Приветом
-
- Уже с Приветом
Дед Мороз wrote:Переведите пожалуйста.
Да пишут что на Украине сто российских агентов КГБ.
Что-то маловато будет для Украины. Тут даже на привете больше агентов КГБ как то насчитали и список вывесили для всеобщего обозрения
Неужели Украина находится по значимости для российских спецслужб ниже Привета
KNOWLEDGE IS POWER! ЗНАНИЕ - СИЛА!
Disclaimer: These views might be different from any other views in my Universe.
Disclaimer: These views might be different from any other views in my Universe.
-
- Уже с Приветом
-
- Ник удалён за неоплаченную рекламу
-
- Уже с Приветом
Re: Гордієвський: російських шпигунів у Києві - сотня
RandomNumber wrote:Гордієвський: російських шпигунів у Києві - сотня
Пиши по русски или по английски.
сухая лиса
-
- Уже с Приветом
Отличная иллюстрация выражения "интернационалисты отличаются от националистов тем, что они знают один язык, а националисты - два"
Ну нашел человек статью на украинском. Что ему ее теперь, переводить из-за того, что кому-то трудно ее в оригинале прочитать. Так не обязан он этого делать - форум публичный. Источник указал. Сильно интересно - ищите на английском
P.S. "А на нормальном языке можно" (С) Мунрекер - представитель "титульной нации". Только для того, чтобы не жить с такими в одной стране стоило объявить независимость И очень славно, что и из _этой_ страны этого "великоросса" пинком отправили на историческую...
Ну нашел человек статью на украинском. Что ему ее теперь, переводить из-за того, что кому-то трудно ее в оригинале прочитать. Так не обязан он этого делать - форум публичный. Источник указал. Сильно интересно - ищите на английском
P.S. "А на нормальном языке можно" (С) Мунрекер - представитель "титульной нации". Только для того, чтобы не жить с такими в одной стране стоило объявить независимость И очень славно, что и из _этой_ страны этого "великоросса" пинком отправили на историческую...
"Никаких крыльев нет. Просто умираешь и все."
(С) гусеница.
(С) гусеница.
-
- Уже с Приветом
-
- Уже с Приветом
Alkiev wrote:Отличная иллюстрация выражения "интернационалисты отличаются от националистов тем, что они знают один язык, а националисты - два"
Это отличная иллюстрация неуважения к иноязычным, которое судя по всему уже доведено на Украине до автоматического рефлекса.
Я не припомню случая, чтобы кто-то вываливал на русский форум статьи на латышском, эстонском, грузинском или казахском. Хотя споров об этих странах было достаточно.
На английском статьи еще туда-сюда, все таки это эмигрантский форум.
Кстати, тривиальное нажатие клавиши "Поиск" на Яндексе дает тучу ссылок на русском.
http://www.obozrevatel.com.ua/?r=news&id=145464
http://obkom.net.ua/read.php?id=2072
http://ru.proua.com/news/2004/08/04/091752.html
http://www.podrobnosti.ua/opinion/2004/ ... 37338.html
http://www.obozrevatel.com.ua/?r=news&id=145411
http://www.glavred.info/?news=114988111
-
- Уже с Приветом
ESN wrote:Alkiev wrote:Ну нашел человек статью на украинском. Что ему ее теперь, переводить из-за того, что кому-то трудно ее в оригинале прочитать...
Хорошо что на суахили не нашёл
На чем нашел - на том нашел. Источник указал. Если кому-то интересно можно на BBC рыться. Но обзывать язык "ненормальным", это уже скорее нацизм...
(С) гусеница.
(С) гусеница.
-
- Уже с Приветом
-
- Уже с Приветом
Alkiev wrote:Вот тривиально и нажмите, вместо ного, чтобы в великороссов играть
Братский народ, блин...
Алкиев, Вы не правы.
В оригинальном посте нет ни слова по-русски.
А для того, чтобы нажать "поиск", нужно хотя бы знать - что искать.
Т.е. топикокреатор расчитывает именно на украиноязычного читателя
-
- Уже с Приветом
ESN wrote:Alkiev wrote:Вот тривиально и нажмите, вместо ного, чтобы в великороссов играть
Братский народ, блин...
Алкиев, Вы не правы.
В оригинальном посте нет ни слова по-русски.
А для того, чтобы нажать "поиск", нужно хотя бы знать - что искать.
Т.е. топикокреатор расчитывает именно на украиноязычного читателя
Топикокреатор, безусловно, неправ. Но от этого хамство Мунракера не перестало быть хамством.
-
- Уже с Приветом
Alkiev wrote:siharry wrote:Кстати, тривиальное нажатие клавиши "Поиск" на Яндексе дает тучу ссылок на русском.
Вот тривиально и нажмите, вместо того, чтобы в великороссов играть
Братский народ, блин...
Извините, но форум русский. И топикокриэйтор (классное слово, снимаю шляпу, ESN) великолепно говорит на русском. И куча народа по всему свету сидит на этом форуме, и знают кучу языков, но языком общения остается русский.
Я понимаю, что Вас коробит "третьесортность" украинского языка за пределами Украины, но никакого ущемления Вашего братского народа я здесь не вижу.
-
- Уже с Приветом
siharry wrote:Я понимаю, что Вас коробит "третьесортность" украинского языка за пределами Украины, но никакого ущемления Вашего братского народа я здесь не вижу.
Ну конечно, обозвать язык "ненормальным" - это для вас с мунрекерами нормально. Таблетки от шовинизма принимать попробуйте. Может поможет Заодно, может быть, поймете, почему от России Восточная Европа шарахается, как черт от ладана.
(С) гусеница.
(С) гусеница.
-
- Уже с Приветом
siharry wrote:Alkiev wrote:siharry wrote:Кстати, тривиальное нажатие клавиши "Поиск" на Яндексе дает тучу ссылок на русском.
Вот тривиально и нажмите, вместо того, чтобы в великороссов играть
Братский народ, блин...
Извините, но форум русский. И топикокриэйтор (классное слово, снимаю шляпу, ESN) великолепно говорит на русском. И куча народа по всему свету сидит на этом форуме, и знают кучу языков, но языком общения остается русский.
Я понимаю, что Вас коробит "третьесортность" украинского языка за пределами Украины, но никакого ущемления Вашего братского народа я здесь не вижу.
Это все прекрасно, революция... но зачем же стулья ломать?
-
- Уже с Приветом
siharry wrote:[
Извините, но форум русский.
Сихарры, Пожалуста приведите ссылку на правила установленные хозяином форума, где бы говорилось о том что форум русский.
Если Вы не сможете привести подобную ссылку принесите свои извенения за фразу
siharry wrote: Это отличная иллюстрация неуважения к иноязычным, которое судя по всему уже доведено на Украине до автоматического рефлекса.
Privet , пожалуста, включите в FAQ пункт оговаривающий использование или недопустимость использования языков бывшего СССР. Спасибо
-
- Уже с Приветом
-
- Уже с Приветом
RandomNumber wrote:siharry wrote:[
Извините, но форум русский.
Сихарры, Пожалуста приведите ссылку на правила установленные хозяином форума, где бы говорилось о том что форум русский.
Если Вы не сможете привести подобную ссылку принесите свои извенения за фразуsiharry wrote: Это отличная иллюстрация неуважения к иноязычным, которое судя по всему уже доведено на Украине до автоматического рефлекса.
Privet , пожалуста, включите в FAQ пункт оговаривающий использование или недопустимость использования языков бывшего СССР. Спасибо
Ну, вообще-то, это та же вежливость, которая заставляет не-великоросса учить в Украине украинский и, например, во Львове на нем и разговаривать. Зачем же уподобляться? Тем более ради этой бульварной статейки.
-
- Уже с Приветом
-
- Уже с Приветом
Alkiev wrote:siharry wrote:Я понимаю, что Вас коробит "третьесортность" украинского языка за пределами Украины, но никакого ущемления Вашего братского народа я здесь не вижу.
Ну конечно, обозвать язык "ненормальным" - это для вас с мунрекерами нормально. Таблетки от шовинизма принимать попробуйте. Может поможет :умник1: Заодно, может быть, поймете, почему от России Восточная Европа шарахается, как черт от ладана.
Алкиев, не стоит тратить на моонрекероподобных свое время и знания. Такие люди слепы и глухи в своем невежестве. Их стабильно 5-10% голосующих за Жириновского или Ли Пена. Их щастье в их необразованности и огранничености. Оставте их в покое, они НИКОГДА не услышат Ваши доводы
-
- Уже с Приветом
Alkiev wrote:Таблетки от шовинизма принимать попробуйте. Может поможет
Обалдеть.
Скептицизм по отношению к украинскому языку, как средству межнацинального обшения в мире - это у нас уже шовинизмом называется.
А по моему шовинизмом является уверенность, что все на международном форуме должны знать украинский.
Alkiev wrote:Заодно, может быть, поймете, почему от России Восточная Европа шарахается, как черт от ладана.
Неужели потому, что в Архангельске не говорят по польски, а в Казани по румынски?
-
- Уже с Приветом
RandomNumber wrote:Сихарры, Пожалуста приведите ссылку на правила установленные хозяином форума, где бы говорилось о том что форум русский.
Цирк.
Скопируйте свою статью на американский англоязычный форум (или на китайской на худой конец) и потом требуйте у модераторов внести изменения в правила форума.
Не забудьте обвинить китайцев в шовинизме.
-
- Уже с Приветом
siharry wrote:А по моему шовинизмом является уверенность, что все на международном форуме должны знать украинский.
[
А вы читаете все топики во всех разделах на Привете???
этот топик заранее был расчитан на людей имеюших непосредственное отношение к Украине. Это вполне резонно ожидать, что люди, участвующие в дискуссии посвященнои Украине знают Украинский язык. Я не вижу логики в том, что мой пост на украинском подразумевает факт знания всеми на форуме украинского язика. Он изначально не расчитан для всех, как многие топики на Привете не расчитанны для меня.